Skoč na obsahSkoč na navigaci
Portál občana a platební brána
Úřední hodiny
Dnes: Sobota 27. července 2024
Městský úřad
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Infocentrum, podatelna
ZAVŘENO
Občanské průkazy, pasy
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Odbor dopravy
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Pokladna
ZAVŘENO
Centrální spisovna (archiv)
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Garáže
ZAVŘENO
Příští den: Pondělí 29. července 2024
Městský úřad
08:00 - 12:00   12:45 - 17:00
Infocentrum, podatelna
08:00 - 12:00   12:45 - 18:00
Občanské průkazy, pasy
08:00 - 12:00   12:45 - 18:00
Odbor dopravy
08:00 - 12:00   12:45 - 17:00
Pokladna
08:00 - 12:00   12:45 - 17:00
Centrální spisovna (archiv)
08:00 - 12:00   13:00 - 17:00
Garáže
07:45 - 17:30 (výjezd do 18:00)
Kalendář událostí

Nahrávám kalendář...

Kralupy TV

Nahrávám videa...

Setkání starostů ORP Kralupy nad Vltavou

8. listopadu 2023, 12:19 Ostatní
Tato aktualita je již více než půl roku stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

Ve středu 8. listopadu se na kralupském městském úřadě uskutečnilo setkání starostů správního obvodu obce s rozšířenou působností Kralupy nad Vltavou. Předmětem jednání bylo tradiční představení novinek týkajících se jednotlivých odborů MěÚ a příspěvkových organizací města.


Nejpalčivějším bodem podzimního setkání se stalo školství. Představitelé města v rámci tohoto bloku představili investiční záměr nové základní školy, která vznikne přestavbou bývalé SOŠ a SOU. Odhadované náklady na renovaci objektu činí 600 mil. korun (včetně DPH), přičemž téměř polovinu částky by mohly pokryt dotace. Vedení města následně zajímaly stávající potřeby jednotlivých obcí, neboť už v předchozích měsících mnoho starostů vyjádřilo projektu podporu. Nová škola by měla pojmout minimálně 540 dětí a zároveň plnit funkci spádovosti pro sousední obce. V průběhu dopoledne také došlo na ukázku vizualizací a konkretizaci jednotlivých částí školy. 


Více informací na příslušných odkazech: 

PROJEKT PŘESTAVBY ODBORNÉHO UČILIŠTĚ NA ZÁKLADNÍ ŠKOLU

PŘEDSTAVENÍ STUDIE NOVÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY


Dalším bodem programu byla problematika týkající se zajištění dostupnosti pečovatelské služby v obcích ORP Kralupy nad Vltavou. Ředitelka Petra Urbanová představila všem přítomným podmínky, za kterých mohou občané konkrétních obcí službu využívat a v neposlední řadě představila formy pomoci, jež spadají do portfolia terénních sociálních služeb. 




 Starosta Libor Lesák v následné diskuzi upozornil na již probíhající přestavbu bývalé budovy pivovaru na městské kulturní centrum. Ta by měla posléze přinést rozšíření kapacit pro jednotlivé příspěvkové organizace, jež se v několika posledních letech potýkají s nedostatkem míst pro své vzdělávání (DDM, ZUŠ). Místostarosta Vojtěch Pohl posléze ve stejném duchu upozornil na přetíženost kralupských sportovišť a nutnost výstavby nové sportovní haly. Projekt, jenž byl dlouhodobě plánován, nabídne komfortní prostředí pro většinu sportovních oddílů, které mají v plánu reprezentaci města ve vyšších soutěžích, případně už nyní usilují o rozšíření svých členských základen. 


Odkazy:

PŘESTAVBA BUDOVY PIVOVARU NA MĚSTSKÉ KULTURNÍ CENTRUM

PROJEKT NOVÉ SPORTOVNÍ HALY


V samotném závěru jednání došlo na rámcové představení investiční akce, s jejímž uskutečněním je počítáno na jaro 2024. Projekt se týká výstavby kruhového objezdu v Lobečku, na rozhraní ulic Mostní, tř. Legií a Třebízského. Financování výstavby je rozděleno mezi Středočeský kraj a město Kralupy nad Vltavou. 

Další setkání starostů kralupského ORP je plánováno na jaro 2024.


Kralupy nad Vltavou jsou obcí s rozšířenou působností a ve svém správním obvodu mají 17 obcí, a to: Dolany, Dřínov, Hostín u Vojkovic, Chvatěruby, Kozomín, Ledčice, Nelahozeves, Nová Ves, Olovnice, Postřižín, Újezdec, Úžice, Veltrusy, Vojkovice, Všestudy, Zlončice a Zlosyň.




Vložil(a): Aleš Levý

Kam dál na webu města?

Nahoru